De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

ITLET verzorgt leiderschapstraining aan directieteam ROS

Het bureau Institution for Transformational Leadership Education and Training (ITLET) heeft een driedaagse leiderschapstraining verzorgd aan het directieteam van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). ITLET houdt zich veel bezig met leiderschaps- en managementtrainingen zowel nationaal als internationaal.

Het contact tussen het ministerie en ITLET werd gelegd door de RO-directeur Maverick Boejoekoe. Op het bedrijf werd een beroep gedaan om via een externe deskundige een speciale training te verzorgen aan het directieteam. Er is een traject uiteengezet waarbij diverse onderwerpen zijn behandeld. Er is ingegaan op het in kaart brengen van probleempunten binnen het ministerie, relevante deelgebieden, analyseren van de sterkte punten en kansen, maar ook de zwakten en bedreigingen voor het ministerie. Het traject is primair gericht op versterken van het ministerie.

De trainees zijn ongeveer 4 maanden geleden begonnen met strategievorming waarbij er is gekeken naar de missie, visie en de kernwaarden binnen de organisatie. Tevens is er een nieuwe gewenst cultuur vastgesteld. Als voortvloeisel uit deze sessie moet komen dat de werkarmen, in deze de dc’s, door het ministerie moeten worden ondersteund in het besturen van hun commissariaten.

‘Vandaag zijn wij bezig geweest met het werken aan een strategisch plan en daarbinnen de zwakke en sterke punten, kansen en bedreigingen te identificeren binnen de organisatie. Daarna gaat er gekeken worden hoe wij het strategisch plan kunnen implementeren. Het zal uitgewerkt worden en de inhoud wordt door een team van trainers – mensen die het geheel kunnen trekken – verder gecommuniceerd binnen de organisatie. Dit zodat het ministerie uiteindelijk structureel kan gaan naar de richting waar zij naartoe wil”, aldus de trainer op de laatste trainingsdag.