De Boodschap
Justitie & Politie

Bachelorsopleiding Politiekunde gaat van start

Op maandag 1 augustus 2022 is de bachelorsopleiding Politiekunde van start gegaan in de Politie Academie. Een groep van dertig agenten volgt deze bachelorsopleiding. De vereisten voor toelating zijn dat de participanten agenten zijn bij het Korps Politie Suriname (KPS) en dat ze al een bachelorsgraad op zak hebben.

De 2-jarige leerroute is begonnen met de eerste module, waarbij de vakken Ethiek en Integriteit, Management, Leiderschap en Human Resource Management gedoceerd zullen worden. Dit is de tweede groep die de opleiding zal volgen. In 2015 was de beurt aan de eerste groep die toen uit 17 studenten bestond.

Vóór de start van de opleiding zijn de studenten kort via Zoom toegesproken door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, mw. Gopal als vertegenwoordiger van de waarnemend procureur-generaal, de commisaris van politie tevens directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer bij het KPS, Rishie Akkal en een vertegenwoordiger van de Nederlandse Politie. Nederland biedt ondersteuning aan deze opleiding als onderdeel van de samenwerking met Suriname in het Makandra-project.

Minister Amoksi gaf aan dat hij vol vertrouwen is dat de cursisten de opleiding met succes zullen afronden.