De Boodschap
Justitie & Politie

Gedenkteken Verkeersslachtoffers Rotonde Jules Wijdenboschbrug

De directeur van het Verkeersveiligheids Instituut, J. Adraai (VVI)heeft op maandag 29 augustus een symbolisch gedenkteken bij de rotonde van de Jules Wijdenboschbrug onthuld. Dit ter nagedachtenis van de verkeersslachtoffers  in de periode 1 januari 2022 tot en met 14 augustus 2022. Het gedenkteken zal gedurende de verkeersveiligheidsmaand op de rotonde zijn.

 

In verband met de verkeersveiligheidsmaand en in het bijzonder vanwege het thema dit jaar, “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer kansen voor leven”, is ervoor gekozen om te midden van de rotonde 44 vlaggen te plaatsen waarop de initialen en het geboortejaar van de verkeersslachtoffers staan. Het initiatief om bij de rotonde de vlaggen te plaatsen komt van minister Kenneth Amoksi vertelde directeur Adraai in haar toespraak. De bedoeling van deze vlaggen is om aandacht te geven aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Tegelijkertijd dienen de vlaggen ook als herinnering aan personen die deelnemen in het verkeer dat onverantwoordelijkheid in het verkeer levensgevaarlijk is. In het ergste geval jaag je jezelf, of een ander de dood in.

Het Verkeersveiligheid Instituut (VVI) heeft op 15 Augustus 2022 de registratie van verkeersslachtoffers gelanceerd. Het doel van de registratie is om data en statistieken te verzamelen ten behoeve van het Schadefonds Gewelds- en Verkeersmisdrijven. Dit fonds zal werken aan de verbetering van de positie van slachtoffers van verkeersmisdrijven.

Registratie kan online:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebcy57wR9WsMOSWrLSvulkJrIs2xsxY81Oc1pdAYgOBtcUJw/viewform