De Boodschap
Kabinet van de President

Akkoord schuldherschikking India prioriteit regering

Voor de Surinaamse regering is het bereiken van overeenstemming met India over schuldherschikking een van de prioriteiten tijdens de missie naar het Aziatische land. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een persconferentie op 4 januari aangegeven dat de onderhandelingen met de schuldeisers India en China nog gaande zijn.

  “Wij hopen dat op basis van het werk dat verzet is in de afgelopen weken, dat wij met goed resultaat terugkomen uit India en dat de schuldherschikking gerealiseerd zal zijn. Met China zijn wij goed op weg,” aldus de bewindsman, die aangeeft dat de onderhandelingen met dit land op diplomatiek niveau gevoerd zullen worden.

Minister Ramdin heeft tijdens de persconferentie aangegeven dat zijn departement nauw betrokken is bij het traject van schuldherschikkingen. De herschikkingen met de Paris Club – kleine bilaterale schuldeisers – zijn afgerond. “Met Nederland en Frankrijk is reeds ondertekend. Met Italië en Israël is de herschikking zo goed als afgerond.”

Met een ander groot deel – de commerciële crediteuren – zijn de onderhandelingen nog gaande, in samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning. “Die onderhandelingen naderen het punt van afronding. Het laatste deel is dat van India en China.” De regeringsdelegatie die op 5 januari naar India vertrekt, zal zich tijdens deze dienstreis, zoals aangegeven door de bewindsman, inzetten om de schuldherschikking met dit land te realiseren.