De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan president van Finland

Ambassadeur Rajendre Khargi van Suriname, residerend in Den Haag, heeft zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de Republiek van Finland, Sauli Niinistö. De ceremonie vond plaats op woensdag 27 september 2023 op het presidentieel paleis in Helsinki. Bij deze gelegenheid overhandigden eveneens de ambassadeurs van Ecuador, The Gambia, Zuid-Soedan en de apostolische nuntius van de Heilige Stoel hun geloofsbrieven. Suriname geeft hiermee invulling aan de aangegane diplomatieke relatie met Finland welke dateert van 2005.

In het aansluitend gesprek met de president en andere Finse autoriteiten besprak ambassadeur Khargi de internationale ontwikkelingen en mogelijke samenwerking tussen, onder andere, het Surinaamse- en het Finse bedrijfsleven. Finland staat verder bekend om het feit dat het een van de beste onderwijssystemen ter wereld heeft. Het land staat consequent aan de top van de mondiale onderwijsranglijst en staat bekend om zijn hoogwaardige, gratis onderwijssysteem.

Alhoewel er geen ambassade van Finland in Suriname is, worden de belangen wederzijds verder behartigd door de Honorair Consul van Finland, Warsha Torilal-Sardjoe, en de niet-residerende en mobiele ambassadeur van Finland ten behoeve van het Caraïbisch gebied, inclusief Suriname, Pertti Ikonen.