De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Arbiter Zachari Zeegelaar ontvangt felicitaties van ministerie ROS

De Surinaamse FIFA-assistent arbiter Zachari Zegelaar heeft recentelijk de felicitaties mogen ontvangen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Zeegelaar is door de wereldvoetbalbond, FIFA, uitverkoren als een van de assistent-scheidsrechters op het aanstaande Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Het WK-voetbal gaat op 21 november van start en duurt tot 18 december.

Zeegelaar heeft met zijn uitverkiezing (sport)geschiedenis geschreven. De assistent-arbiter is van huis uit altijd voetballer geweest. Hij heeft in zijn jongere jaren voor verschillende clubs gespeeld en is bij meerdere lidbonden van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) uitgekomen.

De arbiter is op donderdag 26 mei 2022 ontvangen door directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, die hem feliciteerde. Zeegelaar sprak zijn dank uit aan het totale ministerie omdat hij als ambtenaar bij Sportzaken in de gelegenheid is gesteld om zijn carrière verder te ontwikkelen. Ook heeft hij de nodige steun mogen ontvangen om deze mijlpaal te bereiken.

Als blijk van waardering mocht de assistent arbiter uit handen van directeur Touw Ngie Tjouw een een Surinaamse vlag alsook een das en mondmasker in de kleuren van de Surinaamse vlag in ontvangst nemen. Zeegelaar toonde zich ingenomen met deze waardering en zei Suriname op een waardige wijze te zullen blijven vertegenwoordigen.