De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

Atjoni certificaat uitreiking brood en banket training

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft i.s.m. het Suriname Hospitality and Tourism Training Center in de periode 19-29 mei jl. 46 mensen in Boven Suriname getraind in basis brood en banket. Deze training is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van bakken van brood en gebakjes om het toerisme in lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het creëren van nieuwe economische kansen.

De training werd verzorgd door een team van deskundige (banket)bakkers van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre. De training omvatte zowel theoretische als praktische sessies. De cursisten leerden alles over de basisprincipes van bakken, inclusief het mengen van ingrediënten, het kneden van deeg en het maken van verschillende soorten brood en banket.

Deze nieuwe vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor de lokale bevolking van Boven Suriname, omdat ze nu in staat zijn om hun eigen brood en banket te maken en te verkopen. Dit zorgt voor nieuwe economische mogelijkheden en draagt bij aan de ontwikkeling van de lokale economie.

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft met deze training laten zien dat het zich inzet voor de ontwikkeling van lokale gemeenschappen en het bevorderen van duurzame economische groei. Door het verstrekken van deze trainingen, investeert het ministerie in de toekomst van Boven Suriname en helpt het de lokale bevolking bij het opbouwen van een betere toekomst.

De basis training brood en banket is reeds verzorgd in de districten Saramacca, Commewijne en Coronie. In totaal zijn er 93 participanten getraind.