De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

AWJ vangt aan met jongeren empowerment om levensdoelen te behalen  

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft voor dit jaar een aanvang gemaakt met het empoweren van vroegtijdige schoolverlaters, schoolgaande tienermoeders en jongeren met een beperking. Dit doet het ministerie middels trainingen en begeleiding. Zo is op vrijdag 3 februari 2023 te Kwatta het startsein gegeven door minister Steven Mac Andrew voor een drietal trainingen voor 75 jongeren in manicure, pedicure en in het knippen van haren voor heren. De trainingen zullen afzonderlijk worden verzorgd. Dit project wordt getrokken door het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden van het ministerie.

Minister Mac Andrew heeft de goed opgekomen jongeren toegesproken. Hij heeft ze erop gewezen dat de training hen in de gelegenheid zal stellen kennis en vaardigheden op te doen, waarmee zij hun ambities kunnen vervullen om betekenisvol werk te vinden of te ondernemen. Hij heeft ze opgeroepen om zich te blijven ontwikkelen, waardoor ze een bijdrage kunnen leveren aan het verwezenlijken van de duurzame ontwikkelingsdoelen, waaronder het bestrijden van armoede. Met deze training is volgens hem gedemonstreerd dat het ministerie wederom kansen biedt aan jongeren om hen te supporten in zelfredzaamheid. Het feit dat ook jongeren met een beperking zijn opgenomen in de training is volgens de bewindsman het bewijs dat iedereen gelijke behandeling en kansen krijgt van het ministerie en dat niemand zal worden achtergelaten in het streven naar een beter leven voor iedereen. Hij is ervan overtuigd dat deze trainingen een domino-effect zullen hebben op andere jongeren die zich ook zullen aanmelden. Het gaf de garantie dat het ministerie zich blijven inzetten voor jongeren.

De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, die ook aan het woord kwam heeft de jongeren opgeroepen deze kans met beide armen aan te grijpen. Ze heeft benadrukt dat dit project een goede gelegenheid is voor de doelgroep om zich te scholen en zich te laten ontwikkelen voor betere kansen in het leven. Madhoeri Moenesar, onderdirecteur Nationale Jongeren Aangelegenheden, die direct verantwoordelijk is voor het project heeft de jongeren bemoedigd om alles op alles te zetten en elkaar te motiveren om de training tot een goed eind te brengen. De trainingen worden verzorgd door Shine Institute onder leiding van Sierodjni Kalicharan. Aan elke training zullen 25 jongeren deelnemen en de duur per training is gesteld op 6 weken.