De Boodschap
Kabinet van de President

Bijkans 130 personen gedecoreerd aan vooravond Srefidensi

Traditioneel worden aan de vooravond van de Srefidensi-viering personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk door de president van de republiek gedecoreerd. In het kader van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid op vrijdag 25 november aanstaande heeft president Chandrikapersad Santokhi 127 bijzondere Surinamers onderscheiden. De decoracties hebben op woensdag 23 november 2022 plaatsgevonden in de tuin van het presidentieel paleis. Multi-ondernemer Armand van Alen kreeg de op een na hoogste onderscheiding, te weten het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

Middels de onderscheidingen wordt waardering getoond aan personen die zijn opgevallen vanwege hun bijzondere inspanningen om het algemeen belang te dienen. Het betreft mensen die het land grote bekendheid hebben gegeven vanwege bijzondere prestaties die zij hebben geleverd. Het gaat dan onder meer om prestaties op internationale evenementen. Tot de groep decorandi behoren personen, die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt in het bedrijfsleven, het onderwijs, in de sport, het bestuurlijk apparaat of de gezondheidszorg. Verder mochten ook personen die een rol van betekenis hebben gehad in religieuze, culturele dan wel politieke organisaties of de gezondheidszorg een onderscheiding ontvangen.

“De waardering wordt hen beslist niet toegekend om wie ze zijn naar ras, stand, geloof of politieke kleur, maar om wat ze doen”, aldus president Santokhi. Hij sprak de hoop uit dat dit een stimulans mag zijn voor anderen.