De Boodschap
Binnenlandse Zaken

BvB heropend te Para en Sipaliwini

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) maakt een inhaalslag om de decentralisatie van de dienstverlening niet alleen dichterbij te brengen, maar ook klantvriendelijker te maken. In dit kader zijn de afgelopen week in het district Sipaliwini en Para de 44e en de 45e Bureau voor Burgerzaken (BvB) opengesteld, waar de lokale burgerij voor alle diensten terecht kan. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere Anastatia Kanape-Poki, directeur van CBB, directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken (BiZa) en HRM-directeur Jacintha Thomas-Alfaisi van BiZa.

In Sipaliwini te stoelmanseiland werd de BvB door vice president Ronnie Brunswijk en minister Bronto Somohardjo van BiZa op donderdag 17 november 2022 heropend. Minister Somohardjo gaf aan dat er een paar keer is geprobeerd om te Stoelmanseiland een BvB te openen. De eerste keer was vlak voor de verkiezing van 2015, toen werd de BvB weer na twee maanden gesloten. De minister die een gedeelte van zijn speech in het aucaans deed gaf aan dat de BvB deze keer niet voor twee maanden of voor twee jaren openblijft maar voor altijd. De ambtenaren zijn ready om de bevolking van dienst te zijn.

Vice president Ronnie Brunswijk toonde zich ingenomen met het feit dat er eindelijk een BvB kantoor te “Stoelie” is heropend. Vooral in deze moeilijke tijd is het een uitkomst voor de gemeenschap want nu hoeven ze geen vervoer meer naar de stad te betalen, maar kunnen ze al hun CBB zaken doen te Stoelmanseiland.

Het BvB van Para staat te Rijsdijk aan de Agootoe Mainstraat en werd op woensdag 16 november opengesteld. Hier onderstreepte CBB-directeur Kanapé – Pokie, de slagzin van “w’o kenk a tori.” En dit zal voor alle districten gelden, verzekert ze.

Zowel in Para als Sipaliwini was BiZa-directeur Eskak in zijn noppen en garandeerde dat de regering Santokhi – Brunswijk haar belofte nakomt door de dienstverlening naar de samenleving toe te brengen. Veertien jaren geleden was het voor het laatst dat er een nieuwe BvB kantoor werd opengesteld.