De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Dc Bhola roept op tot waarborgen rust, wet en recht

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost zegt dat de op vrijdag 17 februari verrichte vernielingen en plunderingen in Paramaribo niet in de Surinaamse samenleving thuishoren. De burgervader doet een dringend beroep op elke Surinamer om te allen tijde alles eraan te doen om de orde en rust te waarborgen. “De vandaag gepleegde vernielingen en plunderingen in Paramaribo passen niet in de Surinaamse samenleving”, aldus de dc, die deze acties in de meest ernstige bewoordingen afkeurt.

Het commissariaat en de bestuursdienst zijn in conclaaf met alle relevante instanties om de rust te doen terugkeren. De regering heeft inmiddels al aangekondigd dat tegen alle personen die deze aanvallen hebben geïnstrueerd, uitgevoerd en vernielingen hebben aangericht krachtig zal worden opgetreden.

Er zijn speciale maatregelen getroffen om de veiligheid van burgers te waarborgen. Alle bedrijven en bedrijfsorganisaties zullen morgen gesloten zijn. De gehele binnenstad van Paramaribo wordt uit veiligheidsoverwegingen afgesloten tot nader order. Zo ook zullen de openbare markten gesloten zijn. Dc Bhola zal in overleg blijven met de leiding van de markten en de ondernemers in Paramaribo.

Samen met de justitiële autoriteiten zullen de vervolgstappen bepaald worden. De regering zal onder geen beding tolereren dat de rechtsstaat en democratische instituten in Suriname aangetast worden door handelingen van individuen of in georganiseerd verband. Overtreders zullen onmiddellijk en ferm worden aangepakt.