De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Eenmalige AOV+ SRD 1000 voor AOV-genietenden

De regering heeft besloten deze maand, december, een extra uitkering van SRD 1000 eenmalig uit te betalen aan alle seniore burgers, die slechts afhankelijk zijn van de Algemeen Oudedagsvoorziening (AOV).

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) geeft aan, dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd door de president, zou het project AOV+ uitgevoerd worden voor slechts de AOV-genietenden. “Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, aldus de bewindsman.

De minister laat optekenen dat de eenmalige uitkering van SRD 1000,- via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta naar de aov-ers zal plaatsvinden. Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie wordt het project uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport. Op de aov-ers wordt er een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te blijven volgen.