De Boodschap
Financiën & PlanningKabinet van de President

Financiënminister Raghoebarsing geeft duidelijkheid over positie Kalaykhan

Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing heeft aangegeven dat Ismaël Kalaykhan in 2020 is aangetrokken als projectleider bij de Belastingdienst Suriname. “Hij heeft sindsdien ook gefunctioneerd als directeur. Nu blijkt dat daar wat vormfouten in zijn geweest”, aldus de financiënminister. De bewindsman merkt op dat de aanstelling en positionering van Kalaykhan niet helemaal goed is zoals de wet het regelt.  Eerder op de dag heeft de minister de douanebond geïnformeerd over de besluiten van de regering.

De vormfouten in de aantrekking zijn volgens minister Raghoebarsing van dien aard dat er gehandeld moest worden. In goed overleg met Kalaykhan is besloten dat Marita Wijnerman de waarnemend directeur wordt bij de Belastingdienst Suriname. “Wijnerman is heel ervaren en fungeert al heel lang op topniveau binnen de dienst”, aldus de bewindsman in gesprek met de Communicatiedienst Suriname (CDS).

De financiënminister heeft aangegeven dat er met Kalaykhan verder gedelibereerd zal worden hoe hij zijn bijdrage zal kunnen blijven geven aan het ministerie en de belastingdienst. “Zijn krachten, kennis en inzet willen wij niet kwijt.” De bewindsman accentueert dat Ismaël Kalaykhan uitermate goede resultaten voor het ministerie heeft neergezet.