De Boodschap
Justitie & Politie

Franse Politie attache brengt bezoek aan minister Kenneth Amoksi

Op woensdag 3 mei 2023 heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de Franse Politie attaché op bezoek gehad. De delegatie bestond uit Commandant Jean–Michel Canestrier en officer Pascal Alexandre. Ook de Franse ambassadeur in Suriname Nicolas de La Coste was aanwezig.

Ambassadeur Nicolas de La Coste gaf aan dat dit bezoek naast een kennismaking ook een belangrijk moment was om te praten over de reeds opgebouwde werkrelatie tussen Suriname en Frans-Guyana. De Franse steun aan de Surinaamse Politie wordt gecontinueerd, vooral bij de grens tussen beide landen.

Minister Amoksi heeft de afgezanten officieel verwelkomd en gaf aan de reeds lopende werkafspraken te zullen continueren. De werkrelatie zal zich verder gaan uitbreiden naar ons buurland Guyana verzekerde hij verder.

De JusPol-minister  ging kort in op de situatie die zich heeft voorgedaan te Pikin Saron. Hij gaf aan dat de situatie onder controle is, en dat er reeds gesprekken worden gevoerd met organisaties van de lokale bevolking om te komen tot een oplossing.

Eerder in het jaar ontving de bewindsman ook een Franse delegatie bestaande uit enkele kopstukken van het Franse ministerie van Justitie. Toen werden onder andere besproken: criminaliteitsbestrijding, de ratificatie van de recent gesloten samenwerkingsovereenkomsten, het gevangeniswezen en mogelijkheden voor technische assistentie.