De Boodschap
Volksgezondheid

Gezondheidscentrum Debike krijgt nieuwe boot van Volksgezondheid

De oude boot van gezondheidscentrum debike

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin heeft tijdens zijn werkbezoek aan Granman Aboikoni gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om het gezondheidscentrum Djoemoe en Debike aan te doen.  Tijdens zijn rondleiding bij Debike werd de bewindsman geconfronteerd met enkele uitdagingen waarmee de Medische Zending te kampen heeft. Zo werd aangehaald dat de enige boot die poli teams naar diverse locaties vervoerde zodanig was aangetast dat deze niet meer ingezet kon worden.

 

De bewindsman heeft gelijk hierop de toezegging gedaan dat er een nieuwe boot komt voor Debike. Het is van eminent belang dat de zorg wordt voortgezet in het Boven-Suriname gebied. De boot heeft als belangrijke functie om zieke personen te vervoeren naar de poliklinieken. Tevens wordt de boot ook ingezet voor awareness campagnes voor de lokale bevolking.

 

De Medische Zending is het ministerie dankbaar voor de geste en kijkt uit naar de nieuwe boot om zo weer poli teams makkelijk heen en weer te brengen. Ook zal het nu weer mogelijk zijn om voorlichting en outreach werkzaamheden uit te voeren.