De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

India geeft goedkeuring aan vijftal Surinaamse gemeenschapsprojecten

De Indiase ambassadeur voor in India in Suriname en BIBIS-minister Albert Ramdin geven elkaar een handdruk na de ondertekening van een vijftal overeenkomsten.

India heeft goedkeuring gegeven voor de uitvoering en volledige financiering van een vijftal gemeenschapsprojecten, die in Suriname uitgevoerd zullen worden. Deze projecten maken deel uit van een negentien-tal projecten die voortvloeien uit het bezoek dat president Chandrikpersad Santokhi eerder dit jaar bracht aan India. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en International Business en Internationale Samenwerking en de Indiase ambassadeur voor Suriname Shankar Balachandran hebben op 10 maart 2023 de bijbehorende overeenkomsten getekend.

Minister Ramdin heeft tijdens de ondertekening aangegeven dat Suriname ernaar uitkijkt om de volgende vijf projecten uit te voeren. Ten aanzien van de vijf projecten die nu zijn goedgekeurd zegt hij dat voor elk van ze 50.000 USD beschikbaar gesteld is. Deze projecten hebben betrekking op verschillende sectoren. Een van de projecten betreft het verbeteren van de onderzoeksfaciliteiten voor studenten en docenten op de Anton de Kom Universiteit.

Een ander project is ten behoeve van de afdeling Openbaar Groen en Afvalverwerking van het Ministerie van Openbare Werken, waaronder de rehabilitatie van de Roblesplein in Nickerie. Ook op het Natuur Technisch Instituut zal een project uitgevoerd worden. Dat project beoogt het verbeteren van de ICT-faciliteiten om zodoende de vaardigheden van studenten te ontwikkelen. Op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport zal een project voor de promotie van een gezonde levensstijl worden uitgevoerd. Verder zal door het ministerie van Openbare werken ter verbetering van de veiligheid van voetgangers een project worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om het aanleggen van voetgangersoversteekplaatsen, nabij scholen.