De Boodschap
Kabinet van de President

Internationale samenwerking met oog op mobiliseren ontwikkelingsmiddelen en investeringen

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling aangeven dat het buitenlands beleid gecontinueerd zal worden om de reputatie van Suriname verder te verbeteren. Het staatshoofd heeft op maandag 20 februari 2023 in het parlement onderstreept dat internationale samenwerking belangrijk is om ontwikkelingsmiddelen en investeringen te mobiliseren.

De president zegt dat ontwikkelingen in Suriname regionaal en internationaal op de voet worden gevolgd. President Santokhi: “Bepaalde uitspraken, incidenten en ontwikkelingen in ons land trekken de aandacht en hebben contraproductieve effecten op onze samenleving.” Hij merkt op dat deze zaken invloed hebben op de wijze waarop men naar Suriname kijkt en op mogelijke investeringsbesluiten.

Het staatshoofd is ook ingegaan op de periode van Surinames Caricom-voorzitterschap. “Suriname heeft het voorzitterschap van de Caricom succesvol beëindigd en overgedragen aan de premier van de Bahama’s.” Hij heeft onderkent dat het een zeer enerverende periode is geweest met complexe regionale en mondiale vraagstukken. “Desondanks was het een uitzonderlijke gelegenheid om de Surinaamse belangen uit te dragen en een breder netwerk op te zetten”, aldus het staatshoofd in De Nationale Assemblée.