De Boodschap
Volksgezondheid

Minister Ramadhin pleegt onderhoud met verpleegkundigen

Minister Amar Ramadhin, van Volksgezondheid, heeft de noden van verpleegkundigen, die belast zijn met COVID-19 zorg, aangehoord. De bewindsman heeft de zorgverleners ontvangen naar aanleiding van een door hen ingediende petitie. Het gesprek heeft plaatsgevonden op 1 september 2020, met een vertegenwoordiging van deze groep verpleegkundigen.

Er zijn enkele issues onder de aandacht gebracht van de minister door de verpleegkundigen. Deze issues zijn gerelateerd aan onder andere: de diensttijden, de COVID-19 toelage, de interne communicatie en enkele verpleegtechnische zaken. De minister heeft na het aanhoren de brandende kwesties onmiddellijk aangepakt en oplossingen hiervoor aangedragen.

De minister heeft de verpleegkundigen aangegeven dat zij te allen tijde in contact mogen treden met het ministerie, indien er issues zijn die besproken moeten worden. De bewindsman is de zorgverleners zeer erkentelijk voor het zware werk, welke zij dagelijks verrichten.

Na het formele onderhoud is er nog gesproken over enkele zaken, de algemene verpleegkunde rakende. Partijen zijn, na het maken van goede werkafspraken, uit elkaar gegaan.