De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Minister Ramsaran overhandigt voertuigen aan Maatschappelijke Dienst

Op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) vond op dinsdag 21 maart 2023 de overhandiging plaats van twee (2) Toyota busjes door minister Uraiqit Ramsaran aan het hoofd van de Maatschappelijke Dienst, Ruth Barron. Onder de aanwezigen bevonden zich de directeur Sociale Zaken en staf van het ministerie. De SoZaVo-bewindsman benadrukte dat met de aanschaf van de dienstvoertuigen enorme verlichting wordt gebracht in de dienstverlening van de Maatschappelijke Dienst, gezien deze landelijk opereert.

“Tijdens onze inventarisatieperiode hebben wij gemerkt dat heel veel afdelingen zonder voertuigen zaten, waardoor het uitrukken voor begeleiding van gezinnen en controlewerkzaamheden naar de verschillende instellingen moeizaam verliepen”, aldus de bewindsman. Hij deed een beroep op het hoofd van de Maatschappelijke Dienst om de controledienst van het ministerie te ondersteunen bij het uitvoeren van de verschillende controlewerkzaamheden in het veld.

Vanuit het ministerie van SoZaVo wordt benadrukt dat voor operationalisering van maatschappelijke diensten er voldaan dient te worden aan de Early Childhood Development (ECD) standaarden en de Wet Opvanginstellingen. De SoZaVo-bewindsman betreurt de verschillende gevallen die zich in de afgelopen periode hebben voorgedaan. Er zal volgens hem niet geschroomd worden om hard op te treden. Ook doet minister Ramsaran een beroep op ouders om goed te overwegen bij wie ze hun kinderen achterlaten. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid.”

De bewindsman benadrukt dat er zuinig dient te worden omgegaan met de dienstvoertuigen. Hierbij is onderhoud van essentieel belang zodat de mobiliteit van de dienst gegarandeerd blijft.