De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

Nederlandse ondernemers op oriëntatiebezoek in Suriname

Als antwoord op de oproep van Suriname “Grond zoekt Boer” op de gehouden Floriade Expo 2022, in Nederland, zijn vijfentwintig ondernemers in onder andere de veesector en akkerbouw op 14 november 2022 in Suriname gearriveerd voor een oriëntatie bezoek.

Onder leiding van de initiatiefnemer Henk van Dam zal deze groep een uitgebreid programma afwerken die bestaat uit gesprekken en ontmoetingen met Surinaamse counterparts. Ook zullen zij bezoeken brengen aan verschillende plantages en districten.

In dit kader hebben de ondernemers op dinsdag 15 november een bezoek gebracht aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) waarbij van gedachten gewisseld werd. Tijdens dit onderhoud zijn vele vragen ter verduidelijking beantwoord door de minister en de LVV-directie. De ondernemers hopen op een goede samenwerking met het ministerie, mochten zij besluiten in de nabije toekomst een productiebedrijf opzetten in Suriname. “Nederlandse boeren zijn altijd geïnteresseerd in mogelijkheden en Suriname is een zeer gastvrij land,” stelt van Henk van Dam.