De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Nieuw Combé krijgt schoonmaak beurt

Het doorgangshuis van stichting Nieuw Combé aan de Kleine Saramaccastraat onder beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) krijgt deze week een grote schoonmaakbeurt. De directeur Maria Misiedjan heeft een schoonmaakbedrijf aangetrokken om de grote wasbeurt uit te voeren.

De verschillende lokaliteiten van het complex, waaronder verschillende kamers, een keuken, voorgevel en de schutting zijn volledig schoon gewassen. De stichtingsdirecteur geeft voorts aan dat deze maand nog een onafgebouwde kamer zal worden afgebouwd middels de inzet van de Civiel Technische Afdeling van ROS. “Al deze activiteiten worden uit eigen middelen van stichting Nieuw Combé gefinancierd”, geeft Misiedjan aan.

Nieuw Combé is een onderkomen dat al decennia wordt gebruikt door de binnenlandse gemeenschap (marron en inheemsen) in Paramaribo bij voornamelijk rouw activiteiten en de daarmee gepaard gaande rituele plechtigheden. Door de jaren heen zijn de faciliteiten sterk achteruitgegaan en is een complete renovatie helemaal op zijn plaats.