De Boodschap
Kabinet van de PresidentUncategorized

Onderdirectoraat Cultuur houdt expositie en workshop

In verband met de Dag der Inheemsen en de Javaanse Immigratie op 9 augustus aanstaande ontplooit het directoraat Cultuur enkele activiteiten. De medewerkers van de afdelingen Cultuurstudies, Cultuur en gemeenschapscentra (CGC), en Algemene Culturele zaken (Acuza) hebben een aantal Inheemse en Javaanse culturele en traditionele bezienswaardigheden opgezet in de expo hal van het directoraat. De expositie is op vrijdag 5 augustus 2022 geopend en duurt tot en met vrijdag 12 augustus.

“Het is onze taak om de diverse culturen te belichten en te doen aan kennisoverdracht”, verteld onderdirecteur Clifton Braam. “Met het aantreden van dit nieuw directieteam, is er getracht om zaken die in verval waren geraakt weer op te pakken. De algemene hal is voorzien van een airco en ons thema ‘Wi Na wan’, is geschilderd op de muren. Dit is nu onze officiële mini-expo ruimte”, legt Braam uit.

Aan de grote toename van aanvragen voor hulp, is te merken dat het directoraat weer zichtbaar is voor de samenleving. Zo hebben enkele scholen gevraagd om steun bij kennisoverdracht aan hun leerlingen. “We gaan enkele van onze mensen naar verschillende scholen sturen en daar wordt er een mini-expositie opgezet van de javanen en inheemsen terwijl andere medewerkers een demonstratie zullen geven van de facetten van beide culturen”. Op de openingsdag van de expo heeft het personeel van het directoraat Cultuur geleerd om een inheemse hoofdband te binden, waarna er kasiri en peprewatra werd genuttigd. Dit alles in het kader van teambuilding.