De Boodschap
Financiën & Planning

Online portaal Belastingdienst Suriname uitgebreid

Op maandag 30 januari 2023 heeft er een upgrade plaatsgevonden van het online portaal van de Belastingdienst Suriname. De upgrade zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedurende anderhalve dag niet toegankelijk voor interne en externe gebruikers.

Het portaal van de Belastingdienst is op 1 november 2022 officieel live gegaan. Vanaf die dag konden ondernemers en ondernemingen zich online registreren voor de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Met de laatste update is de functie toegevoegd waardoor de geregistreerden maandelijks de online aangifte van de BTW kunnen doen. Vanaf 1 februari kan de aangifte gedaan worden over januari 2023. Uiterlijk 15 februari moeten zowel de aangifte als de betaling hiervan gedaan zijn.

Voor geregistreerden die geen toegang hebben tot een computer of internet, zijn er kiosken waar de aangifte online gedaan kan worden met assistentie van Belastingdienstmedewerkers.

De Belastingdienst Suriname werpt een blik op de toekomstige mogelijkheden die het portaal biedt: “Er zullen steeds functies worden toegevoegd, nu voor de BTW, erna ook voor andere belastingsoorten. De digitalisering is een belangrijk deel van de verbetering van onze dienstverlening. Het helpt ons sneller en beter te functioneren en zo kunnen we onze klanten beter tegemoetkomen.”

De Belastingdienst benadrukt dat de online registratie voor de BTW nog altijd mogelijk is voor ondernemers die verplicht zijn zich te registreren of voor hen die dat vrijwillig willen doen.