De Boodschap
Kabinet van de President

President ziet af van vertrek naar Guyana en de Bahamas

Het vertrek van president Chandrikapersad Santokhi naar Guyana stond op maandag 13 februari 2023 gepland. Het staatshoofd zou participeren aan de International Energy Conference and Expo Guyana. Aaneensluitend zou het staatshoofd de 44th Regular Meeting of the Heads of Government of Caricom bijwonen op de Bahama’s. Hier zou hij officieel het Caricom voorzitterschap overdragen aan de Premier van de Bahama’s.

President Santokhi heeft echter besloten af te zien van het reizen naar beide landen voor de activiteiten, dit naar aanleiding van urgente issues in ons land. De regeringsleider zal de aanwezigen op beide vergaderingen middels vooraf opgenomen speeches toespreken. Het begeleiden van belangrijke nationale vraagstukken in ons land geniet de prioriteit voor de president. Maandag vangt de behandeling van de begroting aan in De Nationale Assemblée.

Ook zal dialoog met verschillende belangenorganisaties worden voortgezet om gezamenlijk de maatschappelijke problemen te bespreken en naar oplossingen te zoeken. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zal het staatshoofd vertegenwoordigen op beide meetings.