De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Presidentiële delegatie staat op vertrek naar Guyana

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi legt van 17 tot en 20 augustus een bezoek af aan Guyana. Het betreft het tweede officiële bezoek van de Surinaamse regeringsleider aan Guyana. Vorig jaar woonde president Santokhi op uitnodiging de inauguratie van zijn Guyanese staatshoofd Irfan Ali bij. De delegatie vertrekt later op de dag vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport richting Georgetown. Naast het staatshoofd en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry reizen ook 5 ministers mee.

Het gaat om de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW)

“De delegatie is op basis van functionaliteit samengesteld”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Het bezoek is ook een vervolg op het bezoek van president Ali vorig jaar aan Suriname. In Guyana zullen er substantiële gesprekken gevoerd worden en verder staat er een ontmoeting tussen president Santokhi en de nieuwe Caricom secretaris-generaal Carla Barnett op de agenda.

Verder reizen ook vertegenwoordigers van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en de particuliere sector mee naar het westerbuurland. President Santokhi zal in Guyana ook aanwezig zijn bij de opening van een filiaal van Optiek Ninon. Het staatshoofd zal vóór vertrek uit Suriname de nieuwe VIP Courtesy Room op de Johan Adolf Pengel International Airport in gebruik nemen.