De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Sadhguru bereikt in 64 dagen van Save Soil Movement reeds 2 miljard mensen

De oprichter van ‘Conscious Planet’ en de ‘Isha Foundation’, Sadhguru, begon in maart dit jaar aan een 100 dagen durende en 30.000 km lange eenzame motorreis naar Save Soil. Hierbij heeft hij gereden door Europa, Centraal Azië en het Midden-Oosten en ontmoetingen gehad met politiek leiders, wetenschappers, influencers en burgers in elk land waarbij hij de urgentie, om het uitsterven van de humus-bodem aan te pakken, benadrukte.

De Save Soil-beweging heeft hierbij binnen 64 dagen overweldigende reacties gehad. Er zijn al meer dan 2 miljard mensen bereikt en 74 landen die ermee instemmen om actie te ondernemen om de humus-bodem te redden. Sadhguru is op dit moment in Davos, Zwitserland en moet eind mei India bereiken en door het land reizen tot 21 juni.

De Republiek Suriname heeft in een eerder gepubliceerd bericht in maart 2022 verheugd aangekondigd toe te treden tot de Save Soil-beweging. Deze beweging wordt onder andere ondersteund door vele wereldwijde organisaties, waaronder United Nations Environment Programme (UNEP), United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD), Food and Agriculture Organization (FAO) en World Food Programme (WFP).

Enkele van de verrichtingen en prestaties tot nu toe zijn, onder andere, dat enkele landen waaronder Suriname, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Italië, Vaticaanstad en organisaties zoals de Common Wealth Landen en de moslimwereld de Save Soil-beweging zullen ondersteunen. Ook hebben 7 Caribische landen, Azerbeidzjan, Roemenië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de Franse regering 4 van de 100 initiatieven van memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend met Save Soil. Sadhguru heeft tijdens de 15e zitting van de Conference of Parties (COP15) bij het verdrag van de Verenigde Naties om woestijnvorming te bestrijden, 197 partijen toegesproken met als doel te zorgen voor minimaal 3-6% organisch gehalte in landbouwgrond en een drieledige strategie om dit te bereiken.

Suriname, als een van de hoogst beboste landen ter wereld, fungeert als koolstofput en belangrijke zuurstofproducent voor de wereld. In haar toewijding aan de Glasgow COP 26-verbintenissen roept Suriname overige landen, regeringen en leiders in onze samenlevingen op om zich bij deze beweging aan te sluiten om onze planeet te redden.