De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Start registratie sociaal programma

Op maandag 27 februari 2023 werd door Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) ,het officieel startsein gegeven voor de registratiecampagne van het sociaal programma van de overheid in Paramaribo. Onder de aanwezigen bevonden zich directieleden van SoZaVo, Project Implementation Unit Sociaal Programma, Voorzitter van de Bond van ambtenaren van SoZaVo en personeel van het ministerie.

De SoZaVo bewindsman geeft aan dat de registratie eerder zou moeten plaats vinden, echter hebben een aantal factoren gezorgd voor een vertraging voor de start van het registratieproces. Minister Ramsaran gaf te kennen dat vandaag de registratiecampagne fysiek in Paramaribo van start is gegaan, maar het in de bedoeling ligt dat alle districten aangedaan zullen worden. “ Dus het maakt niet uit waar u bent , van Noord naar Zuid van Oost naar West wij komen naar u toe . Wij laten u niet in de steek” aldus Ramsaran. Landelijk zijn de online registraties vandaag ook van start gegaan vanuit het ministerie van SoZaVo.

Minister Ramsaran benadrukte dat het Sociaal programma alleen kan slagen als de Surinaamse samenleving de regering in haar totaliteit ondersteunt. Het streven is om 60.000 zwakke huishoudens maandelijks tegemoet te komen met een koopkrachtversterking van SRD 1800,-. Via het Sociaal programma worden zeven goederen en diensten gesubsidieerd te weten: brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten. Hiermede probeert de regering verlichting te brengen voor de kwetsbare gezinnen binnen de samenleving.