De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

STVS overhandigt ingezameld bedrag symbolisch aan ROS

De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël heeft gisteren symbolisch het ingezameld bedrag en pakketten van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) in ontvangst genomen voor de gemeenschap van Brokopondo. Het gaat om een bedrag van SRD 94.020. Ook de vicepresident Ronnie Brunswijk maakte deel uit van het geheel.

Directeur van STVS, Raoul Abisoina heeft een maand geleden op eigen initiatief een inzamelingsactie gestart om de getroffen gebieden in Brokopondo tegemoet te komen.

De ROS-bewindsvrouw vond het een geweldige stap. “Als media hebben ze het probleem niet alleen in beeld gebracht, maar hebben ook bijgedragen aan een oplossing.” Door dit initiatief zijn 75 gezinnen voorzien van een voedselpakket.

De minister bedankte verder eenieder die gehoor gegeven heeft aan de oproep en hebben gedoneerd. “We laten Brokopondo niet in de steek. We zullen blijven komen en al het kleine dat we vinden zullen we brengen”, aldus Emanuël.

Ook de vicepresident sprak vol lof over de actie. Hij sprak de gemeenschap toe en gaf aan dat ze altijd op zijn steun kunnen rekenen. “De regering laat jullie niet in de steek.”