De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Malta

Op donderdag 18 mei 2023 zijn de republiek Suriname en de republiek Malta formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan op de permanente missie van Suriname bij de Verenigde Naties (VN) in New York. Het gezamenlijke communiqué in dat kader werd getekend door de permanent vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Sunil Sitaldin, en de permanent vertegenwoordiger van Malta bij de Verenigde Naties, ambassadeur Vanessa Frazier.

Het aangaan van diplomatieke betrekkingen biedt beide landen de mogelijkheid, zowel bilateraal als multilateraal, samen te werken om doelen te realiseren, welke in wederzijds voordeel zijn.

Het bevorderen van de internationale vrede en veiligheid, het ondersteunen van de implementatie van de Sustainable Development Goals (SDGs), het adresseren van de effecten van de klimaatcrisis alsook het bevorderen van handel en het identificeren van investeringsmogelijkheden zijn enkele van de geïdentificeerde samenwerkingsgebieden.

De ambassadeurs zullen nagaan in hoeverre een bilaterale onderhoud tussen de respectievelijke ministers van Buitenlandse Zaken tijdens de 78ste Algemene Vergadering van de VN, in september 2023, mogelijk is.