De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Unicef schenkt schoolgerei aan kinderen uit wateroverlastgebieden

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft een schenking gedaan aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De schenking bestaat uit duizend schooltassen met inhoud, welke bestemd zijn voor kinderen uit de gebieden die eerder dit jaar te maken hebben gehad met de gevolgen van wateroverlast. Unicef-vertegenwoordiger Nicolas Pron deed de overdracht namens het VN-Kinderfonds.

De Unicef-functionaris gaf aan dat hij ten tijde van de ramp niet in Suriname aanwezig was, maar dat hij de zaak wel op de voet volgde. “Wij hebben het leed van de kinderen als enorm onaangenaam ervaren. Unicef staat altijd ready om te helpen tijdens rampen,” aldus Nicolas Pron. De directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Sherida Zalman-Bergraaf, gaf aan dat de donatie als geroepen komt. Zij is ingenomen met de donatie vooral omdat het nieuwe schooljaar nog niet van start is gegaan.

De schooltassen zullen via de afdeling Inspectie Basisonderwijs gedistribueerd worden. Leerlingen van de openbare scholen te Loka Loka, Goninikrikimofo, Ampumatapu, Drietabbetje en Peleloetepoe zullen in aanmerking hiervoor komen.