De Boodschap
Kabinet van de President

Verhogen lokale productie cruciaal voor verdiencapaciteit Suriname

Met verhoogde inzet zal in samenwerking met het bedrijfsleven de stimulering van de lokale productie ter hand worden genomen. Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens de begrotingsbehandeling op maandag 20 februari 2023 medegedeeld in het parlement.

Het staatshoofd heeft te kennen gegeven dat additionele middelen gemobiliseerd zullen worden om het NOFA en KMO-fonds aan te vullen. “Hiertoe worden reeds gesprekken gevoerd met verschillende financiële instellingen in het buitenland”, aldus de regeringsleider.

President Santokhi zegt verder dat de regering zal voortgaan met het faciliteren van het bedrijfsleven om toegang te verkrijgen tot nieuwe markten in de regio. Dit ter stimulering van productie en creëren van werkgelegenheid. Er zijn een drietal handelsmissies naar Jamaica, Dominicaanse Republiek en Panama gepland voor de eerste helft van 2023. Het staatshoofd onderstreept dat de enige manier om duurzaam uit de problemen te geraken, is om onze verdiencapaciteit op te voeren, werkgelegenheid te creëren en met name de export te vergroten.