De Boodschap
Kabinet van de President

Wijken in Ontwikkeling maakt opwachting bij president Santokhi

In het kader van de voorbereidende gesprekken op de nationale dialoog heeft de presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling haar opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. De pijnpunten en inzichten van de werkgroep zijn tijdens deze bijeenkomst gedeeld op 4 maart 2023.

De werkgroep geleid door Harold Pultoo, geestelijk adviseur van president Santokhi meldt dat er gewerkt wordt met buurtorganisaties, die door middel van onderzoek, duurzaam beleid ontwikkelen om de wijken tot ontwikkeling te brengen. Het is in de planning om alleenstaande moeders te steunen, alsook projecten te starten die tienermoeders en jonge mannen zal bijscholen in verantwoord seksueel gedrag. Daarnaast is men ook bezig te werken aan crime-prevention en het stimuleren van ondernemerschap.

De werkgroep is van mening dat er strategisch gewerkt moet worden aan het scheppen van voorwaarden zodat de bewoners zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarbij is er kennis nodig voor het opstellen van dossiers om financiële hulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) los te krijgen. President Santokhi is het eens met de groep en geeft aan dat de bewoners en zakenlui van de buurten ook betrokken moeten worden bij het ontplooien van activiteiten. Zo kunnen de buurten effectief tot ontwikkeling gebracht worden.