De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

LVV krijgt ondernemertjes op visite

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op dinsdag 12 april 2022 een bezoek gekregen van de school β€œOndernemertjes CCS”, gevestigd aan de Henck Arronstraat 112. De kinderen vanaf 2,5 jaar krijgen de gelegenheid om te experimenteren en te exploreren waardoor hun ondernemingsdrang gestimuleerd wordt. Vandaag hadden 45 kindertjes samen met zes begeleiders een educatieve dag met als thema β€œplanten”. De ondernemertjes zijn naar vier verschillende plantenkassen op het terrein van LVV rondgebracht, waar zij konden meehelpen met planten en bekijken van de beplanting.Β 

De landbouw voorlichters hebben de kinderen tips kunnen meegeven hoe te planten. Zowel de kinderen als de begeleiders hebben mogen meekijken hoe de procedure verloopt van een zaad die zich ontwikkelt tot een plant.

De ondernemertjes zijn ook geweest naar de hydroponische plantenkas. Zij waren geΓ―nteresseerd naar deze vorm van plantengroei. Het proces van planten die in water groeien met voedingsstoffen was nieuw voor hun. De school kreeg een citrusplant mee en de kindertjes mochten elk een soepgroente plant naar huis brengen om hun eigen tuinbouw te starten.