De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

16e Speciale spoedvergadering CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 13 september 2021 met een delegatie deelgenomen aan de 16e speciale spoedvergadering van de CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders in het kader van de COVID-19-situatie in de regio. De vergadering, die via videoconferentie werd gehouden, werd geleid door de zittende voorzitter, premier van Antigua en Barbuda, Z.E. Gaston Browne.

De CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders hebben zich gebogen over de uitdagingen in de strijd tegen de COVID-19-pandemie. De grootste uitdaging waar de regio mee te maken heeft is de verspreiding van het virus in de regio en de opkomst van de Delta variant. Voorts ligt de bezorgdheid in de verhoogde graad van ernstige zieke patiënten welke kan leiden tot een grotere druk op het gezondheidszorgsysteem, overvolle spoedeisende hulp afdelingen, ziekenhuizen zonder zuurstof en ventilatoren.

Een andere uitdaging waar mee men te kampen heeft is het feit dat veel mensen nog twijfelen of weigeren om zich te laten vaccineren. Met deze vergadering zal worden nagegaan hoe de regio nauwer kan samenwerken op het gebied van COVID-19 om de situatie in de regio op dit moment beter te beheersen.