De Boodschap
Binnenlandse Zaken

75% ambtenaren Nickerie registreert zich

Ambtenaren van Nickerie hebben de mogelijkheid om zich fysiek te registreren met beiden handen aangegrepen. Meer dan drie kwart van het aantal landsdienaren in het district, heeft zich laten registreren. Speciaal hiervoor heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) de mobiele unit van de Verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) naar het westen gedirigeerd om ambtenaren die zich nog niet hebben kunnen registreren tegemoet te komen.

BiZa-minister Bronto Somohardjo reisde dinsdag 8 november speciaal hiervoor af naar Nickerie, om de ambtenaren een hart onder de riem te steken. “Ik ben verheugd om te zien dat de ambtenaren het belang van de registratie inzien, want met deze registratie kunnen we echt een aanvang maken met het herstructureren van de overheid,” benadrukt de bewindsman.

Met deze registratie kan volgens de bewindsman de demotivatie onder de plichtsgetrouwe ambtenaren weggewerkt worden. “Omdat hierdoor de werkwillige ambtenaren zichtbaar zullen worden, maar ook de spookambtenaren”, onderstreept minister Somohardjo. Hij benadrukt dat er aan het niet registreren sancties zijn verbonden.

Wat de gesprekken met de verschillende bonden betreft, is minister Somohardjo tevreden. Inmiddels hebben de bond brandweer en de bond beveiligingsambtenaren het verzoek gedaan om de mobiele unit ook voor hen in te zetten. Hierop heeft de leiding van het ministerie reeds positief gereageerd.

Registeren kan fysiek op het hoofdkantoor van BiZa, via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov sr. Indien men verdere informatie wenst kan men bellen op de telefoonnummers: 8881052 of 8881403 of via de whatsapp nummers: 8533793 of 8838028.