De Boodschap
Kabinet van de President

Aanpak financiële vraagstukken Caricom behoeven meer aandacht

Er is een intensievere aanpak nodig om effectief en efficiënt in te spelen op de impact die financiële maatregelen en ontwikkelingen vanuit de ontwikkelde landen op het Caribisch gebied hebben, is een intensievere aanpak noodzakelijk. Dit heeft Nigel Clarke, de voorzitter van de Community’s Council of Ministers of Finance and Planning (COFAP), kenbaar gemaakt.

Clarke, die de Jamaicaanse minister van Financiën is, zegt dat hij zich als voorzitter zal inzetten om nog meer ontmoetingen te organiseren, in plaats van een per jaar. “We zullen het allerbeste moeten doen om onze bestaanszekerheid in de toekomst te waarborgen.” Verschillende sprekers hebben kenbaar gemaakt dat de regio achter loopt met het plegen van inspanningen om zich economisch weerbaar te maken tegen hervormingen en money laundering.

Tijdens de meeting is benadrukt dat Caricom-landen behoefte hebben aan technologische innovatie en capaciteitsversterking om zich klaar te stomen voor de globale digitalisering van de economie. Dit is nodig voor landen om hun financiële instituten te versterken en veiligheidskleppen in te bouwen.

De COFAP was op 3 juli 2022 bij elkaar in de Ballroom van Hotel Torarica in verband met de 43ste reguliere Caricom Staatshoofden vergadering . Er zijn daarbij verschillende aspecten die van belang zijn voor economische ontwikkeling in de regio besproken.