De Boodschap
Justitie & Politie

Aanrijding met dodelijke afloop: bestuurder is ingesloten

De bestuurder Ruiz G. (19) van de Mercedes-Benz die de 35-jarige fietser, Raymon, F., dodelijk heeft aangereden – in de vroege ochtend van zondag 29 januari aan de Kwattaweg net voorbij de eetgelegenheid Naskip – is direct ingesloten. Bij deze aanrijding was ook betrokken de bestuurder van een Toyota Vitz, Odaa, E.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de bestuurders over de Kwattaweg reden, komend vanuit de richting van de Mariestraat en richting van Nw. Charlesburgweg. De fietser reed voor, gevolgd door de bestuurder van de Toyota Vitz en daar achter de bestuurder van de Mercedes-Benz.

Op een gegeven moment zou de bestuurder van de Toyota Vitz naar rechts zijn uitgeweken, terwijl de bestuurder van de Mercedes-Benz dit voertuig rechts wilde passeren. Vanwege de vermoedelijke hoge snelheid botste de bestuurder van de Mercedes-Benz van achteren tegen de Toyota Vitz en vervolgens tegen de fietser, waarbij die dit niet overleefde.

De bestuurder van de Toyota Vitz, die alleen beschikte over een Nigeriaans rijbewijs, is heengezonden toen was komen vast te staan dat hij de fietser niet had aangereden. De bestuurder van de Mercedes-Benz is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Mede op grond van de waargenomen letsels op het lichaam van Ruiz G. concludeert het Openbaar Ministerie dat hij de Mercedes-Benz bestuurd heeft.