De Boodschap
Kabinet van de President

Actievoerende leerkrachten worden gehoord

  De actiegroep Wi Sa Strey, die de leerkrachten vertegenwoordigt, heeft op donderdag 27 april 2023 op het Kabinet van de President een vervolggesprek gehad met een cluster van ministers. De leerkrachten hebben hun zorgpunten gepresenteerd in aanwezigheid van de ministers Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en minister Albert Ramdin als plaatsvervanger van president Chandrikapersad Santokhi.

 Tijdens het onderhoud zijn uiteenlopende zaken naar voren gekomen waaronder de toelages voor permanente educatie en afstandsonderwijs. Ook zijn er onderwijsinhoudelijke zaken besproken zoals het doorstroombeleid. Verder is er extra aandacht gevraagd voor de situatie van de leerkrachten die in het binnenland lesgeven. Natasia Bennanon, directeur Administratief en Technisch Beheer van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur geeft aan dat het ministerie van Onderwijs bekend is met de problemen van de leerkrachten. “Ik begrijp dat er een integrale aanpak nodig is als je de problemen wil oplossen. Sommige van de problemen kunnen alleen door het ministerie worden opgelost, maar anderen zijn zaken waarbij het ministerie van Binnenlandse zaken en Volksgezondheid benadert moeten worden”, stelt Bennanon. Het komt namelijk voor dat men bij ziekte van een leerkracht in het binnenland extra moet betalen, omdat er geen samenwerking is tussen het Staatsziekenfonds en de Medische Zending.

Volgens directeur Bennanon zullen er vrijdag aanstaande nog gesprekken gevoerd worden tussen de directie en de actiegroep. Er zal met functionarissen van het minOWC afstemming moeten plaatsvinden omtrent het aanpakken van zaken zoals de toelages die nog steeds niet verwerkt zijn. “Het zijn zaken die misschien extra aandacht behoeven en die meteen kunnen worden opgelost”, aldus Bennanon.