De Boodschap
Kabinet van de President

BIBIS-minister en directeur krijgen erkenning voor bijdrage in relatie Suriname-Brazilië

De Braziliaanse regering is verheugd de hoogste onderscheiding van “The Order of Rio Branco – The Great Cross- aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en directeur Miriam Mac Intosh, van het directoraat Buitenlandse Zaken te doen toekomen. Zo sprak ambassadeur Jose Raphael Lopes Mendes de Azeredo van Brazilië. Op dinsdag 2 mei 2023 heeft hij de eervolle onderscheiding namens de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva aan hen toegekend. Tijdens deze plechtigheid waren leden van het corps diplomatique en de ministers Parmanand Sewdien en Krishnakoemarie Mathoera aanwezig.

Ambassadeur Azeredo is ervan overtuigd dat de samenwerking tussen Brazilië en Suriname door toewijding en geloof in diplomatie vele voordelen zal opleveren. Ook benadrukt hij de vriendschap en de waardevolle inspanningen om de banden nog verder te verdiepen. Volgens de diplomaat hebben zowel minister Ramdin als directeur Mac Intosh bijgedragen aan het versterken van de banden tussen de buurlanden en partners en in het bijzonder om de twee naties dichter bij elkaar te brengen, waardoor de vriendschapsbanden worden verdiept en uitgebreid. “Als buurlanden zijn Brazilië en Suriname natuurlijke strategische partners, maar ook op het gebied van cultuur, geschiedenis en in de uitdagingen waarmee we als ontwikkelingslanden worden geconfronteerd”, aldus de Braziliaanse ambassadeur.

Minister Ramdin en directeur Mac Intosh toonden zich ingenomen met de onderscheiding die ze hebben mogen ontvangen. Tijdens zijn toespraak heeft de BIBIS-minister aangegeven blij te zijn met de betrokkenheid van president Lula da Silva bij de wereld. De inspanningen van de Braziliaanse president zijn volgens de bewindsman niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ook hecht de minister veel waarde aan de contributie van ambassadeur Azeredo, waarbij veel resultaten tussen beide landen zijn geboekt. “Brazilië heeft getoond een goede vriend te zijn. Naast de goede samenwerking op het gebied van de agrarische sector en volksgezondheid, zal er op regionaal niveau verder gewerkt worden om de relatie naar grotere hoogtes te brengen”, aldus minister Ramdin.