De Boodschap
Binnenlandse Zaken

BvB Latour verwelkomt ambtenaren met speciale hulpvraag

“De regering is zich ervan bewust dat de mensen met een speciale hulpvraag niet genoeg kansen krijgen op de arbeidsmarkt, terwijl we weten dat ze willen werken en genoeg kennis en kunde bezitten”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo vandaag, 16 maart 2021 bij het Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Latour. Bij dit bureau zijn drie vrouwen met een speciale hulpvraag tewerkgesteld. BvB Latour is thans het eerste bureau, dat mensen met een speciale hulpvraag accommodeert.

Volgens de bewindsman is het belangrijk dat hen de gelegenheid wordt aangeboden en hoopt met deze stap, dat niet alleen de andere ministeries gemotiveerd raken, maar ook de maatschappelijke organisaties en particuliere bedrijven. “Wij voegen met deze actie de daad bij het woord. Ik hoop dat wij nog vele mensen met speciale hulpvraag tewerk kunnen stellen. Als je ‘s morgens een reden hebt om op te staan, bestaat de kans dat je gelukkiger bent. We hopen dat wij deze mensen nog meer redenen hebben gegeven om vooruit te komen en ben ervan overtuigd dat het een aanwinst zal zijn voor het bureau”, aldus minister Somohardjo. 3 december is uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’. In dit kader moet deze actie gezien worden als ondersteuning naar deze doelgroep.

De bewindsman stelde de medewerkers van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gerust, dat zij voor wat betreft het financieel aspect de komende periode meer kunnen verwachten van het ministerie. Hij gaf aan, dat naar besluit van de regering Santokhi/Brunswijk een deel van de inkomsten van het CBB terug zal vloeien naar het bureau. De minister merkte op dat dit nog nooit is gebeurd in de geschiedenis van Suriname. Ook zal de training ‘Klantvriendelijkheid’ van start gaan en is het ministerie van plan om nog zeven nieuwe BvB’s te openen, waarvan de twee eerste over twee maanden aan de Nieuw Weergevondenweg en te Rijsdijk.

Anny Paulus, leidinggevende van BvB Latour, gaf aan, dat ondanks de economische situatie in ons land, het personeel gemotiveerd blijft om het werk te doen. Thans staan zij klaar voor elke uitdaging. Een verbeterde dienstverlening, een facelift voor het BvB-gebouw behoren tot de wenselijkheden. Deze zijn nodig om het werk vlotter en efficiënter te verrichten. Aan de minister zei ze het volgende: “U heeft sociale kracht en karakter getoond om deze groep mensen uit hun isolement te halen. Want ook zij bezitten kennis en kunde om dienstbaar te zijn aan land en volk en te voorzien van eigen behoefte”, aldus Paulus. Ze verwelkomde de dames Amy Kartosari, Alice Nipte en Julietti Olande in de CBB-familie. “Moge de Almachtige u kracht, inzicht, wijsheid en bovenal gezondheid geven om ons geliefd land Suriname met liefde te dienen”.