De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

Bureau Intellectuele Eigendom organiseert informatiesessie voor vrouwelijke ondernemers

Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE), dat valt onder het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft in verband met de dag van de World Intellectual Property Day (WIPO) een informatiesessie gehouden voor vrouwelijke ondernemers. Het doel is om vrouwelijke ondernemers bewust te maken over de intellectuele eigendommen, waarbij de nadruk gelegd is op de kracht van innovatie en creativiteit onder deze groep. Deze informatiesessie werd gehouden op 26 april 2023 in de vergaderzaal van BIE.

De jurist, Prashaant Fakira verbonden aan BIE, heeft aangegeven dat de WIPO jaarlijks wordt gehouden op 26 april, omdat het verdrag op 26 april 1970 in werking trad. Dit evenement werd in het jaar 2000 voor het eerst gehouden om het bewustzijn te vergroten over de intellectuele eigendommen van ondernemers. De WIPO kiest jaarlijks voor thema’s en dit jaar is de keus gevallen op het thema Women and Intellectual Property Accelerating Innovation and Creativity. Met dit thema wordt de nadruk gelegd op vrouwen die willen ondernemen en met hun eigen handelsmerk op de markt willen komen.

De BIE-helpdeskmedewerker, Dinotra Oblijn, heeft aangegeven dat er te weinig mensen bewust zijn van hun intellectuele eigendommen. Met het verzorgen van deze informatiesessie wil zij de participanten ervan bewust maken hoe zij hun handelsmerken kunnen registreren en deze ook kunnen beschermen. Ondernemer Meriam Hubard is zeer ingenomen met de informatiesessie en geeft aan de informatie goed tot haar te hebben genomen en is zij ook bereid zo spoedig te gaan registreren bij BIE voor haar onderneming.