De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Capaciteitstraining “Implementatie erfgoed wet en regelgeving districtscommissariaten” van start

De directoraten Regionale Ontwikkeling en Cultuur van respectievelijk het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en Onderwijs Wetenschap en Cultuur organiseren een capaciteitstraining met als onderwerp ‘’Implementatie erfgoed wet en regelgeving voor districtscommissariaten’’. De training die wordt gehouden in de Ballroom van het Lalla Rookh gebouw is voor de eerste groep op 24 en 25 september en voor de tweede groep op 27 en 28 september.

Het hoofddoel van de training, die primair bedoeld is voor de districtscommissarissen, is om de kenniscapaciteit over het belang van het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van het cultureel erfgoed te vergroten

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, beschreef onderwijs als het brood en cultuur als het beleg en dat er een goede balans moet zijn tussen die twee.  “Wat je ziet samenkomen is een heleboel wetenschap en onderzoek om het mooie bij cultuur bloot te leggen”. De bewindsvrouw gaf aan dat de trainees met geheel andere ogen de geschiedenis en de cultuur zullen bekijken na de 2-daagse training.  Districtscommissarissen moeten bewust zijn van het verhaal achter eventuele verzoeken zodat de geschiedenis in hun districten een plek krijgt.

De training in interdepartementaal verband wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van het nemen van de verantwoordelijkheid voor de centrale bescherming, het behoud en de ontwikkeling van het Surinaams cultureel erfgoed.