De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Dc Bhola geeft startsein jaarlijkse Su Aid-inzamelingsactie

Op zondag 20 november is de jaarlijkse Su Aid inzamelingsactie van start gegaan. De eerste donatie werd gedaan door districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. Dit jaar is de Stichting Su Aid van plan in te zamelen ten behoeve van het Leger des Heils en de Stichting Single Mothers Project. Districtscommissaris Bhola complementeerde de initiatieven van Su Aid en sprak alle steun uit vanuit het commissariaat.

De burgervader heeft eerder al bij het Leger des Heils de aanzet gegeven tot de jaarlijkse kerstpottenactie van deze organisatie. Hij gaf aan dat het meer dan ooit van belang is om naar elkaar om te kijken en elkaar een helpende hand te bieden. “Samen kunnen wij de moeilijke tijden overbruggen”, beklemtoonde de dc.

Het inzamelen zal geschieden bij Torarica tijdens de WK-activiteiten van 20 november tot en met 18 december. Om het inzamelen makkelijker te maken, mag men ook via sms een donatie doen. Om deel te nemen aan de sms-campagne moet de deelnemer in het bezit zijn van een Telesur- en/of Digicel-nummer en het woord ANU sms’en naar 1919 tegen een tarief van SRD 10. Aan de actie wordt ook een loterij gekoppeld. Er zullen weekprijzen verloot worden door de organisatie en aan het eind wordt een hoofdprijs in de vorm van 2x tankbon en 2x shoppingbon ter waarde van SRD 6500 verloot.

Su Aid is een initiatief om inzamelingsacties te doen voor goede doelen, met behulp van het bedrijfsleven, crowd-funding en multimedia. De aanzet voor Su Aid werd gegeven door Asgar Koster, Sidney Grunberg en Giwani Zeggen. Op 10 december 2014 ging Su Aid van start onder de slagzin ‘Gi Wan Anu’ (Geef/Help een hand). Vanaf 2015 opereert Su Aid als stichting. Elk jaar in december vindt er een inzamelingsactie plaats voor een goed doel. Su Aid stelt daarbij één belangrijke voorwaarde: het project moet duurzaam zijn.