De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Decentralisatie dienst Basiszorg

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft op dinsdag 1 maart j.l. een nieuwe Basiszorg ruimte in gebruik genomen, in het district Saramacca. De opening werd gedaan door minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Verder bevonden zich onder de aanwezigen Melvin Ronde, directeur operationele aangelegenheden Stichting Staatsziekenfonds, Sherin Bansi-Durga districtscommissaris van Saramacca en vertegenwoordiger directie Sociale Zaken Nancy Amoesie.

Minister Ramsaran gaf aan dat de regering Santokhi- Brunswijk vanaf haar aantrede continu werkt aan decentralisatie om zaken voor het volk te vergemakkelijken. Hij is er van bewust dat sociaal zwakkeren van alle districten tegemoet moeten worden gekomen met deze noodzakelijke dienstverlening. “Wij zijn er niet alleen van bewust dat zaken vergemakkelijkt moeten worden voor de samenleving maar wij willen ook onze sociale kracht tonen aan de samenleving” aldus minister Ramsaran. Gezien het feit dat het besluit van de regering nog overeind staat dat alle kinderen onder de 16 jaar en de senioren burgers vanaf 60 jaar door de overheid verzekerd worden, is er besloten het fiatteren van de verlengingen hiervan ook te decentraliseren.

Een woord van dank werd ook uitgesproken naar de minister van Volksgezondheid en het SZF voor de samenwerking. Het ministerie van SoZaVo beschikt nu over BaZo kantoren op diverse locaties zoals Paramaribo, Wanica, Nickerie, Saramacca, Coronie als ook te Snesi kondre. Het traject voor het openen van andere kantoren zal voortgezet worden door het ministerie.

Minister Ramsaran gaf de medewerkers van het Basiszorg kantoor te Saramacca als boodschap mee om gemotiveerd te blijven richting de samenleving.” Laten we niet vergeten dat uw medemensen hun noodkreet met u delen en dat u ervoor kan zorgen dat zij geholpen worden”.