De Boodschap
Defensie

Defensievertegenwoordigers sterkste tijdens Strong Man & Woman 2023 event

Wilson Balansi, Wikash Ramsaran en Sujata Balradj zijn de drie grote winnaars geworden van de Strong Man & Woman 2023 competitie van de Stichting Ultimate Power & Strength in samenwerking met het ministerie van Defensie. Aan dit evenement hebben zondag 4 militairen en 9 burgers meegedaan.

Deze sterke mannen en vrouwen hebben het tegen elkaar opgenomen in de sportonderdelen farmers walk, arm-over-arm truck pull, sandbag-to-shoulder en een car deadlift. In de 100+ kg klasse werd Balansi, militair van beroep, uitgeroepen tot de sterkste man van Suriname. De tweede plaats ging naar Donovan Dongo, gevolgd door Felicio Ondaan (#3), Donovan Satam (#4), Donovan Imanuel (#5) en Kevin Forster (#6).

In de -100 kg klasse was de militair Ramsaran de sterkste. De tweede plaats ging naar Jackson Madari, gevolgd door Shane Jubitana (#3), de militair Rohit Shri (#4) en de militair Vishaal Ramharakh (#5). Bij de vrouwen open klasse is Balradj de sterkste gebleken. Op de tweede plaats eindigde Priya Chentasingh. Balradj is de echtgenote van Ramsaran en heeft het ministerie van Defensie vertegenwoordigd.

De activiteit werd geopend door de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, die de atleten veel succes toewenste. Het ministerie van Defensie heeft sportactiviteiten vaker ondersteund. Het heeft te maken met het beleid dat Defensiemensen zo fit, fysiek sterk en paraat mogelijk zijn.