De Boodschap
De Nationale AssembleeVolksgezondheid

DNA-voorzitter Bee gevaccineerd tegen COVID-19

“Ik wil deel zijn van de oplossing”; zei de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, vanmorgen nadat hij in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gevaccineerd is tegen COVID-19. De parlementsvoorzitter zegt, dat er geen andere optie is als je het belang van ons Suriname voorop zet. ‘’Dan moet je je laten vaccineren’’. Hij doet een oproep aan een ieder om zijn voorbeeld te volgen. Met het oog op de derde golf waar we in Suriname nu doorheen gaan, is er wat hem betreft geen andere optie. De voorzitter zou eerst tijdens de grote vaccinatie dag in Moengo gevaccineerd worden, maar vanwege verplichtingen in Paramaribo heeft hij zijn vaccinatie vervroegd.

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid organiseert het Nationaal Coördinatie Team COVID- 19 vaccinatie in samenwerking met een nationaal team van verpleegkundigen, medici en vrijwilligers van verschillende instellingen op donderdag 29 april een grote vaccinatie dag in het district Marowijne.

Lokatie: Hubert Waaldijk School, te Moengo

Tijd: 09:00 – 14:00u

Er wordt gewerkt met een prioriteitenlijst waarbij de meest kwetsbare personen in onze samenleving het eerst beschermd worden. De volgende groepen zijn nu aan de beurt:

  • Gezondheidswerkers
  • Bewoners van bejaardentehuizen
  • Iedereen boven de 60 jaar
  • Personen tussen de 40-60 jaar met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten,

suikerziekte, overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk

  • Leerkrachten

Iedereen die zich aanmeldt moet een ID-kaart bij zich hebben.

Het ministerie roept op om de algemene preventiemaatregelen m.b.t. COVID-19 nog steeds strikt te blijven toepassen, w.o. Mond/neus bedekking op, Handen wassen en Afstand houden (MOHANA). Op dezelfde dag wordt als onderdeel van de Covid-19 vaccinatie campagne ook een Libi Langa bord onthuld in Marowijne door districtscommissaris Olivia Dominie..

Datum: donderdag 29 april 2021

Tijd: 11:00u

Locatie: Moengo Centrum (omgeving oud Suralco Hospitaal)

Eerdere borden zijn onthuld in Paramaribo, Nickerie, Wanica, Saramacca, Coronie en Commewijne.