De Boodschap
Justitie & Politie

Drie personen op Interpol Red Notice lijst

Er is een proces opgestart om gebruik te maken van het instituut van Interpol voor het signaleren van enkele verdachten. Het gaat om Joël “Bordo” Martinus, Ramaneo Kalidien en Clifton Jongaman. Deze verdachten worden nationaal ook opgespoord op last van het Openbaar Ministerie (OM) en staan nu eveneens op de Interpol Red Notice lijst. Martinus en Jongaman worden verdacht van medeplegen, medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, bedreiging met misdrijf, overtreding wet verdovende middelen en overtreding wet Money Laundering. Kalidien wordt in verband gebracht met de vangst van een grote hoeveelheid drugs op de Tafelberg en wordt verdacht van overtreding wet verdovende middelen.

Het OM benadrukt dat het signaleren van een gezochte persoon via Interpol slechts een van de middelen is waarvan gebruik kan worden gemaakt om verdachten internationaal op te sporen en voorlopig aan te houden in afwachting van uitlevering of soortgelijke juridische stappen. Internationaal kan het OM gebruikmaken van onder andere verdragen en justitiële en politiële samenwerkingen, die steeds hun nut en effectiviteit hebben bewezen. Ook in deze zaak wordt gebruikgemaakt van deze mogelijkheden.

Indien u informatie kunt verstrekken over de verblijfplaats van bovengenoemde verdachten, kunt u contact maken met de politie van de Unit Cold Case op het telefoonnummer 402134, het Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

Unit Public Relations Openbaar Ministerie Suriname