De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

Driedaags “Train The Trainers”-programma succesvol afgerond

Het driedaagse “Train The Trainers”-programma is op vrijdag 9 juli 2021 succesvol afgerond. Het programma “Covid-19 bewustwordings- en veerkrachttraining voor toerisme- en horecabedrijven” vond plaats te Overbridge River Resort. Participanten uit de overheid en de private sector van Guyana en Suriname hebben deelgenomen aan deze training, verzorgd door dr. Virginia Asin-Oostburg en toerismedeskundige Martin Panday.

De vertegenwoordigers uit Guyana en een deel van de vertegenwoordigers uit Suriname hebben de training via Zoom mogen volgen. De deelnemers kregen tools en technieken aangereikt die zij kunnen gebruiken om klanten te verwelkomen in hun sector. Op de laatste dag van de training hebben de participanten duidelijk aangegeven dat ze na de training weer hoop hebben voor de toerisme- en horecasector. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gaf aan dat deze training heel belangrijk is en juichte het initiatief van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) toe.

“Deze training is niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk en zeer actueel. Ik weet dat de toerisme industrie een van de zwaarst getroffen sectoren is, vanwege de onvermijdelijke maatregelen die we moesten nemen in de strijd tegen het virus. Veel van de bedrijven in de reis-, horeca- en toerismesector hebben het afgelopen jaar onder de pandemie geleden na het invoeren van de avondklok en de maatregelen. Deze driedaagse training zal je leren om anderen op te leiden die pas starten met hun eigen bedrijf. Het ligt aan ons allemaal om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan”, aldus minister Ramadhin. Het geheel werd afgesloten middels het uitreiken van certificaten aan de participanten.