De Boodschap
Kabinet van de FirstLadyKabinet van de President

Enchanted Christmas Forest 2022 brengt Kerstgevoel naar boven

Surinames grootste kerstboom met de mooie kerstversieringen eromheen op het Onafhankelijkheidsplein is  uitgegroeid tot een Surinaamse traditie, welke het Kerstgevoel tot leven brengt. Op maandag 19 december 2022 zijn de lichten van de Enchanted Christmas Forest officieel aangemaakt door president Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. “De boom staat in het teken van “The Winter Wonderland” editie”, merkt de first lady op.

 President Santokhi benadrukt dat de maand december de mooiste periode is van het jaar en Kerst in het teken staat van de geboorte van Jezus Christus. “We moeten daarom geloof hebben in onze Schepper. Er moet gebeden worden”, zegt het staatshoofd. Het lichtjespark is bestemd voor de totale gemeenschap, waarbij men leuke foto’s mag komen maken en helemaal in de Kerstsfeer komt. “Kerstfeest brengt mensen bij elkaar, ongeacht geloof en van waar je dan ook komt. Iedereen viert Kerst”, aldus president Santokhi.

Het idee van een Enchanted Christmas Forest is  twee jaar terug ontstaan. Met het lichtjespark wil de first lady meer dan slechts een kerstboom voor de samenleving neerzetten. Gezinnen, maar vooral de jeugd en kinderen moeten een centrale plek hebben om leuke kerstfoto’s te maken. De first lady zegt dat het ook dit jaar is gelukt om de “Christmas Spirit” aan te wakkeren. Ondanks de moeilijke periode waarin we zitten, is het toch gelukt de kerstboom neer te zetten. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de donateurs Julio Bikharie en de bedrijvengroep BIG Will Group N.V. De first lady wenst de totale gemeenschap fijne en gezegende Kerstdagen toe. De Enchanted Christmas Forest blijft tot en met 3 januari 2023 voor de gemeenschap toegankelijk.