De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

EZ organiseert bewustwordingsactiviteiten in verband met Wereld Consumentenrechten Dag

Het onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een bewustwordingsactiviteit georganiseerd in verband met Wereld Consumentenrechten Dag (WCRD). Het thema is: ‘Fair Digital Finance’ oftewel ‘Eerlijke digitale financiële diensten’.

Iedereen die woonachtig is in Suriname en de leeftijd van 16 jaar heeft of ouder is kan meedoen aan een Tiktok wedstrijd, waarbij de hoofdprijs een Samsung smartphone is. Deelnemers kunnen ook een Mopé account met eerste inzet winnen. De Tiktok video dient minimaal 1 minuut en maximaal 2 minuten te duren. Verder moet het onderwerp van de video gerelateerd zijn aan “Fair Digital Finance”. De deadline voor inzending is 2 februari 2023.

Op 15 maart 2022 heeft de launch plaatsgevonden van de bewustwordingsactiviteiten. Consumenten worden over het thema geïnformeerd via socialmedia, flyers, folders en informatiesessies. Het doel is om zoveel mogelijk consumenten te informeren over eerlijke financiële diensten. Voor meer informatie over “Fair Digital Finance” kunt u de volgende weblink bezoeken: https://gov.sr/wp-content/uploads/2023/01/Informatie-Fair-Digital-Finance-spelregels-Tiktok-wedstrijd.pdf